Sõrnikud Auli moodi - ilma jahu ja suhkruta
Mulle maitsevad sõrnikud, aga selleks, et nendega pea piiramatult patustada saaks otsustasin, et sõrnikutaignaga tuleb teha läbi üks kerge muutus. Niisiis, on Auli moodi sõrnikud palju tervislikumad, totaalselt jahuvabad, ega sisalda grammigi suhkrut. Nagu ikka kasutasin ka küpsetamisel rasvainet nii vähe kui võimalik. Proovi järgi ja anna teada, kas sulle ka maitsesid.
Vaja läheb (kogus kahele sööjale, u 8 sõrnikut):
200 g OTTO ricotta teralist maitsestamata kohupiima
1 muna
2 kuhjaga spl steviat
1 dl kiirkaerahelbeid
0,5 tl vaniljesuhkrut
0,3 tl küpsetuspulbrit
Tegevuskäik:
Sega kohupiim kõikide ülejäänud koostisainetega ning lase umbes pool tundi seista. Tõsta pannile supilusikasuurused portsud, vormi ümaraks, ning litsu lusikaga laiaks. Küpseta väheses õlis või võis madalal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Tõsta sõrnikud taldrikule ja serveeri maitsestamata skyr´i ja värskete või külmutatud marjadega. Söö kuumalt kohe peale valmimist!
Vaja läheb (kogus kahele sööjale, u 8 sõrnikut):
200 g OTTO ricotta teralist maitsestamata kohupiima
1 muna
2 kuhjaga spl steviat
1 dl kiirkaerahelbeid
0,5 tl vaniljesuhkrut
0,3 tl küpsetuspulbrit
Tegevuskäik:
Sega kohupiim kõikide ülejäänud koostisainetega ning lase umbes pool tundi seista. Tõsta pannile supilusikasuurused portsud, vormi ümaraks, ning litsu lusikaga laiaks. Küpseta väheses õlis või võis madalal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Tõsta sõrnikud taldrikule ja serveeri maitsestamata skyr´i ja värskete või külmutatud marjadega. Söö kuumalt kohe peale valmimist!
Kommentaarid
Postita kommentaar