Kohupiima-rabarberi purukook - lihtne ja taljesõbralikum kui muidu

Kodune rabarberi purukook - see on ehe klassika, mida on ülilihtne valmistada, maitseb alati väga hea ja sellest ei saa iialgi isu täis. Kuna aga purukoogis on alati ohtralt võid, jahu ja suures kogustes suhkrut ehk totaalne kaloripomm, siis otsustasin, et üks klassikaline purukook vajaks pisut ümbertuunimist taljesõbralikumaks versiooniks. Lõpptulemuseks valmis väga maitsev kook, milles on vähem suhkrut, jahu ja rasvainet ning mehisemas koguses kohupiima ja rabarberit. Rabarberi võib loomulikult asendada ka näiteks õunte, tikrite, pirni või millegi muu sarnasega.



Puruosa (vormi diam 23 cm): 
70 g võid
1 dl riisijahu
2 dl kiirkaerahelbeid
0,5 dl suhkrut

Kohupiimakiht: 
400 g OTTO Ricotta maitsestamata teralist kohupiima
0,5 dl suhkrut
100 g hapukoort
2 muna
1 tl vaniljesuhkrut

Rabarberikihit: 
400 g tükeldatud rabarberit (puhastatud kujul)
4 spl suhkrut
1 spl maisitärklist

Tegevuskäik: 
Austa puruosa ettevalmistamisest. Selleks hoia võid pisut toasoojas, et seda oleks lihtsam hakkida. Pane või kaussi, lisa juurde riisijahu ja suhkur. Haki või-jahu-suhkrusegu pudiks. Lisa nüüd kiirkareahelbed ning haki veel, kuni tulemuseks on peenike puru ja ained omavahel korralikult segunenud.

Sega kokku kohupiimatäidis - pane kõik komponendid kaussi ning sega korralikult läbi.

Puhasta rabarberid NB! Rabarberid tuleks suhkru ja maisitärklisega kokku segada alles vahetult enne nende lisamist koogile.

Kuumuta ahi pöördõhul 180 C-ni. Määri koogivorm võiga.  Lisa ühtlane kiht puruosa vormi põhja - jäta u 1/4 pealeraputamiseks. Seejärel nirista kulbi või suurema lusikaga puruosale ühtlane kiht kohupiimasegu.  Sega nüüd rabarberid suhkru ja maisitärklisega läbi ning jaga ühtlaselt kohupiimakihile laiali. Kõige peale raputa järele jäänud puruosa.

Küpseta kooki u 1,5 h. Enne serveerimist lase koogil pisut jahtuda ja taheneda. Kook maitseb hästi nii soojalt kui ka järgmine päev külmalt süües.




Kommentaarid

Populaarsed postitused