Lihtne praekartulisalat muna ja kapparitega

Kartul ei ole minu toidulaual kuigi tihti, mitte et ei maitseks, aga kuna süsivesikute hulk võiks olla päevas piiratud, siis kartuli peale ma seda parem raiskama ei hakka :) Siiski tuleb ette päevi, mil ka kartul minu retseptidesse ära eksib. Seekord aga ei ole tegemist millegi üüberpatusega, vaid pigem ühe suhteliselt kerge einega ja taas salativormis. No mis parata.



Vaja läheb:
u 5 väiksemat kartulit
peoga rohelist salatit (peedilehed, spinat, rukola vms)
2 muna
kappareid
oliiviõli

Kaste:
150 g kreeka jogurtit või hapukoort
1/2 tl Põltsamaa Kanget sinepit
1 spl valgeveini äädikat
1 tl suhkrut
musta pipart
näpuotsaga soola



Tegevuskäik:
Koori kartulid ja keeda 10 minutit soolaga maitsestatud vees. Samal ajal sega valmis kaste. Sega hapukoor sinepiga, seejärel lisa valgeveiniäädikas, pisut soola, suhkur ja pipar. Pane külmkappi seisma.

Kui kartul on 10 min keenud, kurna ning jahuta pisut maha, seejärel lõigu väiksemateks tükkideks ja prae oliiviõlis.

Samal ajal pane keema muna. Keeda täpselt 5 min ja ehmata külma veega (ära jäta mune pikaks ajaks külma vette seisma, jahtuvad maha).

Aseta taldrikutele salatilehed. Selleks sobib ükskõik milline roheline salat. Mina kasutasin spinatit. Salatilehtedele aseta leiged praekartulid. Koori munad ja rebi sõrmedega munad pooleks (võid ka nuga kasutada), ning aseta salatile. Viie minuti muna on seest veel mõnusalt vedel, samas mitte nii vedel, et munakollane koheselt laiali voolaks. Kõige lõpuks nirista salatile kaste ja lisa peale kapparid.




Kommentaarid

Populaarsed postitused